Blatul meu pentru tort

de ela in Torturi, 14 Feb 2014 | 12588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua marimea M(nu este obligatoriu)
  • 90 gr zahar brun
  • 90 gr zahar alb
  • 180 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 plic zahar vanilar(cu aroma de rom de la Orlando am pus eu)
  • 1 plic praf de copt
  • 20 gr cacao neagra(dr Oetker)
  • 2 linguri praf budinca ciocolata(Dr Oetker)
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blatul meu pentru tort:

Se separa galbenusurile de albusuri si se pun separat in cate un vas.Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat 90gr zahar. brun pe care il adaugam treptat si dupa fiecare lingura mixam bine cateva minute.Galbenusurile se bat separat cu 90gr zahar,un praf de sare si cu un plic zahar vanilat.In compozitia de galbenusuri se adauga 5linguri din cantitatea de albusuri batute si faina amestecata in prealabil cu cacaoa,praful de budinca ,amidonul(cernem totul de doua ori) si praful de copt,apoi se adauga restul de compozitie din albus batut,amestecand usor de jos in sus.
Se incinge cuptorul si compozitia se toarna pe fundul unei forme de tort de 20cm,tapetata cu hartie de copt si se coace  35-40minute,dupa care se scoate si se lasa la racit,se desprinde de hartia de copt si se taie in trei parti.

TIPS-URI

1

praful de budinca face blatul pufos,am descoperit asta de curand -albusurile trebuie mixate cateva minute dupa fiecare lingura de zahar adaugat(ce bun este mixerul planetar in cazul acesta) -faina,cacaoa,praful de copt si praful de cacao trebuie amestecate si cernute cel putin o data -dupa ce oprim focul,lasam blatul in cuptorul cu usa deschisa pe jumatate inca 10minute(asa blatul nu se lasa),apoi il scoatem si il lasam pe aragazul cald cateva minute -blatul se taie cel mai bine a doua zi -am facut blatul si in forma de 26cm,dar ouale eram marimea L

Daca ti-a placut reteta noastra "Blatul meu pentru tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

bluesky 1

27.02.2014, 10:15

compozitia este pt o tava cu diametru 20 ?...mi se pare prea mica tava, sau am inteles gresit!
Blatul arata SUPER !!

ela 1

27.02.2014, 11:11

este pentru tava de 20cm,ai inteles bine,iese foarte inalt.Poti sa folosesti si o tava mai mare,dar nu va mai iesi asa inalt,Eu am facut tortul de aici:http://www.bucataras.ro/retete/tort-cu-crema-de-nuca-de-cocos-55448.html cu blatul acesta

JulyCris 1

08.03.2014, 15:19

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si zmeura